Lepo jutro ali poslepodne kiša u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Današnje vreme u Srbiji donosi promenljive uslove, sa kišom, vetrom i osetno hladnijim temperaturama, što će verovatno iznenaditi mnoge koji su se već navikli na prolećnu toplinu.

Prema prognozi meteorologa, danas će biti promenljivo oblačno sa mestimičnom pojavom kratkotrajnih kiša ili pljuskova, ponegde praćenih grmljavinom. Vetar će biti umeren do jak, a na istoku zemlje povremeno čak i olujni, dolazeći sa zapadnih i severozapadnih pravaca.

Najniža temperatura očekuje se u rasponu od 10 do 16 stepeni Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature biti nešto niže u odnosu na prethodne dane, sa vrednostima od 17 do 23 stepena.

Kragujevac takođe će biti pod uticajem promenljivog vremena.  Očekuje se povremena kiša uz maksimalnu temperaturu od oko 19 stepeni Celzijusa.

Građani se pozivaju da budu obazrivi zbog jakog vetra i mogućih padavina, kao i da prilagode svoje aktivnosti i odeću novim vremenskim uslovima. Takođe, vozačima se savetuje dodatni oprez na putevima zbog mogućih loših vremenskih prilika.

Iako ovo očekivano hladnije vreme može biti iznenađenje za mnoge, stručnjaci naglašavaju da su takve promene uobičajene u ovom periodu godine te da treba ostati upozoren i prilagoditi se novim meteorološkim uslovima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu