Danica Grujičić: Počinje izgradnja UKC Kragujevac polovinom godine - iKragujevac


Vesti

Ministarka zdravlja Danica Grujučić rekla je danas da će izgradnjom nove zgrade Kliničkog centra u Kragujevcu, Šumadija dobiti jedan moderan i dobar klinički centar.
"Oni će dobiti jednu modernu zgradu, koja može da bude izgrađena za naredne 2,5 do tri godine. Mi čekamo novu vladu da bi raspisali tender za izvođenje radova, jer građevinska dozvola je dobijena", rekla je Grujičić na TV Pink.

Podsetila je da je još 2003. godina krenula priča o tome kako treba sagraditi još jednu zgradu kliničkog centra u Kragujevcu i kako ona treba da bude izgrađena po novim standardima.
Navela je da se u Kragujevcu planira izgradnja i drugih zdravstvenih objekata.
"U dosta lošem stanju je pedijatrijska klinika. Tu takođe imamo ideju kako brzo da napravimo jedan objekat, gde bi ta dečica imala sve uslove za lečenje. I zgrada fizijatrije je jako loša. I tu imamo neke ideje, ali to će sačekati novu vladu", rekla je Grujičić.

Ona je pohvalila rad rukovodstva KC Kragujevca, pogotovo u radu sa onkološkim pacijentima.

"Kod njih na skeneru nema nikakve liste čekanja. Na magnetnoj rezonanci postoji lista čekanja, ali to je lista zakazivanja, odnosi se na pacijente koji su na kontroli. Organizovani su jako dobro, onkološki pacijenti imaju svoje termine. Tako da KC Kragujevac može da posluži kao primer dobre organizacije", navela je ona.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu