STEVOVIĆ: Kragujevac kreće u ostvarivanje snа; Dobili smo podršku ministarstva za dva projekta - iKragujevac


Vesti

U Palati Srbija danas je, u ime Grada Kragujevca, član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, sa ministrom za ravnomerni regionalni razvoj, Edinom Đerlekom, potpisao Ugovor o dodeli sredstava za realizaciju dva projekta – „Investiranje u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija“ d.o.o. - druga faza“ i „Projekat za auto-moto karting stazu u Kragujevcu“.

 

Danas nam se ostvaruje san. Podrškom Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj koje je finansiralo izradu projektno-tehničke dokumentacije dobili smo priliku da naš grad prvi put u istoriji dobije karting stazu, istakao je Stevović. Podsetivši da je prvi bitan korak za realizaciju ovog projekta bio obezbeđivanja same lokacije, što je Grad Kragujevac ispunio, on je naglasio da zahvaljujući ovoj podršci završavamo i drugi važan korak koji će omogućiti da u narednom periodu imamo pripremljenu dokumentaciju i sprovedemo dalju implementaciju ovog velikog projekta.

 

Što se tiče drugog projekta za investiranje u rast proizvodnje preduzeća „Šumadija“ d.o.o, Stevović je rekao da je on izuzetno važan za Grad jer za cilj ima da omogući kupovinu odgovarajućih mašina za pravljenje platformi za osobe sa invaliditetom. „Šumadija“ d.o.o. bi sa takvom opremom bilo jedno od retkih, ako ne i jedino preduzeće u Srbiji koje se specijalizovano bavi pravljenjem ovih vrsta platformi, ocenio je Stevović.

Inače, Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj je Gradu Kragujevcu za realizaciju projekta "Investiranje u rast proizvodnje preduzeća "Šumadija" d.o.o. - druga faza" kojim je predviđena nabavka mašine savijačice za cevi sa setom alata radi brže, bezbednije i preciznije proizvodnje metalnih proizvoda i delova, pre svega pristupnih rampi za osobe za invaliditetom, odobrio sredstva u iznosu od 2.326.266,00 dinara. Grad će u sufinansiranju učestvovati sa 1.163.134,00 dinara.

Za realizaciju projekta "Projekat za auto-moto karting stazu u Kragujevcu" odobrena sredstva iznose 2.812.444,80 dinara, dok će sufinansiranje Grada Kragujevca iznositi 1.406.222,40 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu