Vremenska prognoza: Toplo sa povremenim naoblačenjem i kišom - iKragujevac


Vesti

Danas se očekuje promenljivo vreme širom Srbije, sa umerenom oblačnošću, visokim temperaturama i prisustvom vetra, saopštavaju meteorološke službe. Uz to, vetar će biti umeren do jak, uglavnom s južnih pravaca, sa povremenim olujnim udarima, posebno u Banatu i na zapadu zemlje.

Najniža temperatura u večernjim i noćnim časovima kretaće se između 9 i 18 stepeni Celzijusa, dok će dnevna temperatura dosegnuti između 27 i 31 stepen. Očekuje se da će ovaj topli dan biti obeležen vetrovitim uslovima, koji mogu uticati na osećaj toplote.

Tokom noći, očekuje se prolazno naoblačenje praćeno kišom i lokalnim pljuskovima, uz mogućnost grmljavine. Ovi vremenski uslovi mogu doneti izvesne promene i osveženje nakon toplih dana.

Što se tiče Kragujevca, prognoza ukazuje na promenljivo vreme s temperaturom koja će se kretati do 28 stepeni Celzijusa. Gradjani Kragujevca se savetuju da budu spremni na iznenadne promene vremenskih uslova i da preduzmu odgovarajuće mere opreza.

Ovakve vremenske prilike zahtevaju dodatnu pažnju u saobraćaju i prilikom boravka na otvorenom prostoru, posebno zbog vetra i mogućih padavina. Vozači se pozivaju na oprez, a građanima se preporučuje da prate najnovije vremenske informacije kako bi se pravovremeno informisali o eventualnim promenama.

Dok se pripremamo za promenljive uslove u narednim danima, meteorolozi ističu važnost pridržavanja uputstava i saveta kako bismo svi sigurno prošli kroz ovaj period meteoroloških promena.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu