Taktičko-pokazna vežba Uprave za vanredne situacije u Yanfeng Seating-u - iKragujevac


Vesti

Na objektu kompanije Yanfeng Seating doo pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci spasioci, pripadnici civilne zaštite i volonteri Crvenog krsta izveli su taktičko-pokaznu vežbu zaštite i spasavanja. Simulacija požara kao redovna vežba i obuka, uz upotrebu najsavremenijih specijalističkih vozila i opreme, pokazala je jedinstvo i spremnost svih službi spasavanja, a realizovana je na složenom industrijskom objektu.

Gradonačelnik Nikola Dašić je čestitao učesnicima vežbe i ocenio visok nivo spremnosti i kapaciteta pripadnika Uprave za vanredne situacije i svih spasilačkih službi. Kroz ove vežbe pokazuju da su dobro uvežbani i spremni da odgovore u kritičnim situacijama koristeći i primenjujući i deo opreme koju je grad donirao Sektoru za vanredne situacije kao što je kvad, dron novije generacije sa termalnom kamerom i alpinistička oprema. Reč je o opremi koja omogućava spasiocima da budu bezbedniji ali i efikasniji, da bolje odgovore na vanredne situacije i to je samo jedan od načina da im pokažemo zahvalnost za opasan i odgovoran posao, kazao je gradonačelnik Dašić a sugrađanima poručio da su bezbedni.

Vežba je ocenjena desetkom i smatram da ovakve vežbe treba da primenjujemo na svim važnim objektima, rekao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije. Plan rada Uprave za vanredne situacije odobren od Ministarstva unutrašnjih poslova podrazumeva od četiri do šest vežbi godišnje i od dve do četiri na manjim područnim jedinicama. Vežbe realizujemo na različitim objektima i terenima upravo zbog toga da bismo u slučaju elementarne nepogode bili upoznati i što spremnije delovali – kazao je načelnik Kočović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu