U Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu uskoro kreće probna proizvodnja novog električnog vozila - iKragujevac


Vesti

Probna proizvodnja automobila na električni pogon u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu počeće u narednim nedeljama, te će se uskoro „maskirani“ model voziti na kragujevačkim ulicama kao i širom Šumadije.

Kragujevčani se sećaju da se i automobil „fijat 500L“, uoči promocije, najpre vozio maskiran“, u okviru probne vožnje, tako da se ništa nije moglo videti sem veličine automobila.

Prema navodima izvora, serijska proizvodnja ektričnog automobila u punom kapacitet , u dve smene, trebalo bi da počne u oktobru.

Prema nezvaničnim saznanjima, električni automobil koji će se proizvoditi u Kragujevcu nema nikakve sličnosti sa „pandom“, veći je i podseća na gradski SUV. Iskorak će biti vidljiv i u pogledu električnog motora koji će biti ugradjen u novi model.

U Samostalnom sindikatu Stelantisove fabrike u Kragujevcu navode da se zaposlenima, kojih je oko 500, pridružilo više od 100 radnika koji su bili na privremenom radu u Stelantisovim fabrikama automobila u Slovačkoj i Poljskoj.

Predsednik fabričkog sindikata Saša Đorđević je rekao agenciji Beta da se prva grupa radnika iz Slovačke vratila u Kragujevac krajem decembra, a poslednja krajem februara, i da su se svi odmah po povratku uključivali u rad fabrike.

On jekazoa da je Stelantis pozvao ove radnike da se vrate u Kragujevac šest meseci pre isteka roka od dve godine koji je bio predvidjen za angažovanje u inostranstvu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu