Intenzivni radovi na održavanju komunalne infrastrukture širom grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Današnji dan donosi obimne aktivnosti na održavanju komunalne infrastrukture širom grada Kragujevca, dok ekipe Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac marljivo rade u skladu sa Programom održavanja komunalne infrastrukture. Ovaj intenzivan rad ima za cilj poboljšanje kvaliteta života građana i unapređenje komunalnih uslova u različitim delovima grada.

U sklopu današnjih aktivnosti, ekipe su angažovane na nizu različitih poslova, uključujući:

  • Asfaltiranje udarnih rupa na nekoliko važnih lokacija, uključujući ulice Petra Drapšina, Zadrugarsku, Daničićevu, Obilićevu i Laze Marinkovića. Ova akcija ima za cilj poboljšanje stanja putnih površina i obezbeđivanje sigurnijeg i udobnijeg saobraćaja za sve učesnike u saobraćaju.

  • Priprema za asfaltiranje dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene i Korabske ulice, kao i nasipanje kamenim materijalom i valjanje ulica Mijuška Jovanovića i Generala Varjačića, što će doprineti boljoj povezanosti ovih delova grada.

  • Vraćanje raskopanih površina na trotoaru u pređašnje stanje behatonom u Ulici Kralja Milana IV, kao i popravka oštećene opreme puta prema projektu prolaska državnih puteva kroz naseljeno mesto - barijernih stubića u Gornjomilanovačkoj ulici.

  • Aktivnosti čišćenja i održavanja javnih površina, uključujući ručno čišćenje i pročišćavanje pešačkih staza, trotoara i platoa, kao i košenje vegetacije pored lokalnih puteva i uređenih zelenih površina na teritoriji različitih mesnih zajednica.

  • Takođe, planirana je i zamena svetiljki javnog osvetljenja koje nisu u funkciji, kao i otklanjanje kvarova na mreži javnog osvetljenja na teritoriji Grada, što će doprineti bezbednosti i boljoj osvetljenosti javnih prostora.

Ove aktivnosti svedoče o predanosti lokalnih vlasti i Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac u održavanju i unapređenju komunalne infrastrukture, čime se obezbeđuje bolji kvalitet života za sve građane grada Kragujevca. Građani su pozvani da budu strpljivi i razumejući tokom izvođenja radova, uz uverenje da će se njihov trud isplatiti kroz bolje komunalne uslove i sigurniju infrastrukturu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu