Kragujevac pogodio još jedan zemljotres - iKragujevac


Vesti

Kragujevac je u poslepodnevnim časovima pogodio još jedan zemljotres. Ovo je drugi potres od jutros u ovom gradu, a on je, kako se navodi na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije slabiji u odnosu na prvi.

Drugi zemljotres dogodio se u 14.29 sati, i bio je jačine 1, 7 stepeni po Rihteru. Udar je bio na dubini od 7 kilometara, a epicentar je opet bio u mestu Velike Pčelice, gde i jutros.

Podsetimo, Kragujevac se tresao u danas u 11.20 časova, a zemljotres je bio jačine 3,4 stepena po Rihteru.

Kako je za "Blic" objasnila seizmolog Slavica Radovanović on se dogodio u prostoru gde se ukrštaju značajne rasedne strukture, a u kojem će biti više takvih zemljotresa, dok se ne dogodi onaj jak.

Prema njenim rečima ne dešava se ništa neuobičajeno, a da današnji zemljotres samo svedoči o daljem razvoju seizmičnosti.

Objašnjava da se jutrošnji zemljotres dogodio u zoni gde se ukrštaju značajne rasedne strukture.

- To su zapravo granica Gledićkih planina i takozvani Markovački rased, i njegov produžetak koji je južno od Kragujevca, sve do Lapova. Današnji zemljotres svedoči o daljem razvoju seizmičnosti. Praktično, mi imamo jednu čitavu zonu aktiviranu od Mladenovca do južno od Kragujevca - kazala je Slavica Radovanović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu