JKP Šumadija bila vredna na održavanju našeg grada - iKragujevac


Vesti

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac bile su aktivne širom grada, sprovodeći program održavanja komunalne infrastrukture.

 

Na radovima asfaltiranja ekipe su se fokusirale na pripremljene površine u ulicama Alekse Dundića i Milana Ilića Čiče na području Mesne zajednice Erdoglija. Takođe je u toku priprema za asfaltiranje Ulice Milenka Vukadinovića (MZ Stanovo) i dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene od Bulevara kraljice Marije do ulice Durmitorske (MZ Erdoglija).

Na drugim lokacijama, izvršeno je nasipanje kamenim materijalom i ravnanje ulica Živke Žiropađe (MZ Bagremar) i Milutina Milojevića (MZ Grošnica).

U okviru uređenja grada, postavljene su table sa nazivom ulica na području Gornje Sabante i Velike Pčelice. Ekipe su se takođe bavile obeležavanjem horizontalne signalizacije, poput pešačkih prelaza i oznaka na kolovozu, u ulicama Milovana Gušića i Slobode (MZ 1.maj).

Paralelno sa radovima na putnim površinama, održavanje grada podrazumevalo je i čišćenje. Vršeno je ručno čišćenje i pročišćavanje pešačkih staza, trotoara i platoa, kao i sakupljanje papira sa javnih zelenih površina. Dodatno je obavljeno mašinsko čišćenje kolovoza.

Program održavanja javne higijene podrazumevao je i dnevno pranje ulica Gružanske (MZ Palilule) i Daničićeve (MZ Erdoglija).

U MZ 1.maj ekipe su se bavile grabljanjem lišća sa zelenih površina, čišćenjem lišća iz žive ograde i šiblja, kao i njegovim sakupljanjem, utovarom i odvozom.

Na području MZ Pivara obavljeno je orezivanje drvoreda u Kosovskoj ulici.

U Velikom parku (MZ Vašarište) izvršeno je košenje uređenih zelenih površina.

Završni radovi ovog petaka odnosili su se na zamenu neispravnih svetiljki javnog osvetljenja na području MZ Velike Pčelice, kao i otklanjanje kvarova na mreži javnog osvetljenja širom grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu