U Aranđelovcu otvoren teretni terminal sa carinskom ispostavom - iKragujevac


Vesti
U Aranđelovcu je otvoren moderan teretni terminal sa carinskom ispostavom.

Terminal će, kako je naglašeno, biti od velikog značaja za privredu ove opštine, ali i cele Srbije, jer će olakšati poslovanje i obezbediti uslove za još efikasnije sprovođenje carinskih procedura.

Teretni terminal na kome se nalazi i ispostava Uprave carina prostire se na oko dva hektara. Reč je o modernom i funkcionalnom objektu u kome će se ubuduće obavljati značajne carinske procedure.

Otvaranju terminala prisustvovao je Branko Radujko, direktor Uprave carina koji je naglasio da se ova služba konstantno unapređuje i da je po velikom broju parametara dostigla nivo carinskih administracija u zemljama Evropske unije.

Nov terminal koji raspolaže sa 700 kvadrata poslovnog prostora, unaprediće rad privrednika iz Aranđelovca.

Objekat je u potpunosti prilagođen infrastrukturnim planovima razvoja šumadijskog kraja i nalazi se nadomak budućeg koridora Vožd Karađorđe, koji će privredu ove opštine približiti Beogradu.

Nedaleko od mesta na kome je otvoren terminal, nedavno puštena u rad i nova trafo stanica od 30 megavata, koja će, kako je rečeno, obezbediti dovoljno električne energije, kako bi se u ovoj poslovnoj zoni razvijala privreda, a samim tim i otvarala nova radna mesta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu