Poklon čestitka za prvorođenu bebu u Srpskoj novoj godini - iKragujevac


Vesti
Prva beba rođena na teritoriji grada Kragujevca prvog dana Nove godine po julijanskom kalendaru je dečak Teodor koga je na svet donela mama Nikolina. Kao i prethodnih godina, pored poklon čestitke u iznosu od 100.000 dinara prvorođenoj bebi u Novoj godini po gregorijanskom kalendaru, vaučer iste vrednosti Grad Kragujevac daruje i prvoj bebi rođenoj u Novoj godini po julijanskom kalendaru.


Imao sam čast da danas dočekam Teodora, prvog Kragujevčanina u srpskoj Novoj godini i drugo dete Nikoline i Nemanje, rekao je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca, koji je u ima Grada uručio novčanu poklon čestitku Teodorovom ocu. Ovo je samo jedna u nizu mera koje lokalna samouprava sprovodi kako bi se poboljšao natalitet na teritoriji grada, a ovoj porodici koja, po rečima oca, planira još potomstva, dodatni podstrek u ostvarenju te želje. Grad Kragujevac će nastaviti da održava ovu tradiciju koja je važna jer slavi život i ljubav, poručio je Stevović i svim sugrađanima i vrednim ljudima UKC-a poželeo srećnu Novu godinu.



Prema rečima oca Nemanje Petrovića, Teodorovo rođenje su očekivali kasnije, tako da je njegov dolazak na svet prvog dana pravoslavne Nove godine za sve lepo iznenađenje. I beba i mama su dobro, a kod kuće ih čeka brat Relja.

Slađana Ugrinović, ginekolog akušer, kaže da je beba rođena minut pre pet sati ovog jutra, teška je 3700 grama i dobila je ocenu devet. Ona je svima koji slave pravoslavnu Novu godinu požela da im 7532. godina po julijanskom računanju vremena bude bolja, srećnija i ispunjena ljubavlju.

U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac od početka 2024. godine do ovog jutra rođena je 71 beba.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu