Izručili otpad dirketno u reku u Aranđelovcu: Inspekcija zatekla kamion na delu, na snimku se vidi sve - iKragujevac


Vesti
Republički inspektori zatekli su kamion jedne građevinske kompanije kako istovaruje otpadni mulj u reku Kubršnicu na teritoriji opštine Aranđelovac, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, uzorak otpada koji je istovaren u reku Kubršnicu poslat je na analizu u akreditovanu laboratoriju.

snimak

- Republički i lokalni inspektori postupaju u skladu sa svojim nadležnostima, a o slučaju nezakonitog istovara otpada u reku Kubršnicu obavešteni su i nadležna vodna inspekcija, kao i ekološka policija - ističu iz ministarstva.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, po čijem su nalogu inspektori izašli na teren, istakla je da inspektori detaljno ispituju slučaj, poručivši da očekuje da će počinioci biti najstrože kažnjeni, navodi se u saopštenju.

- Današnji primer bahatosti i neodgovornog odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku - rekla je ministarka Vujović, dodajući da je ća za zločine protiv prirode biti nulta tolerancija.

Ona je pozvala građane da nastave da beleže i prijavljuju svaki slučaj ekoloških prekršaja na koji nailaze u svom okruženju.

arandjelovac-ekologija-3-830x0.jpg

arandjelovac-ekologija-2-830x0.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu