Predstavnici zaposlenih u Fijatu otišli na poslednji sastanak u Beograd - iKragujevac


Vesti
Predstavnici zaposlenih u Fijatu, sindikata i članovi pregovaračkog tima otišli su jutros u Beograd gde će se u 12.30 časova održati poslednji, četvrti sastanak na kome će se pregovarati o statusu radnika u ovoj kragujevačkoj fabrici.


Predstavnik zaposlenih Đore Milojević je uoči polaska rekao da na današnji sastanak kragujevačka delegacija ide isključivo kako bi pregovarali o iznosu otpremnina, radu u drugim preduzećima u Kragujevcu i zaštićenim kategorijama zaposlenih.

Predstavnici radne grupe očekuju da će se sastanak nastaviti i sutra, kada će biti poznat i konačan broj radnika koji žele da rade u inostranstvu, ali i iznos otpemnine i ponude za rad u drugim kragujevačkim firmama.

U petak, 17. juna, u 12 sati će radnici okupiti ispred Skupštine grada gde će im biti saopšteni rezultati pregovora, nakon čega će se zaposleni izjasniti da li ponudu prihvataju ili ne.

Ukoliko odgovor bude negativan, predstavnici zaposlenih, najavljuju 24-očasovne blokde.

Inače, danas u 15 časova ističe rok za prijavljivanje radnika koji žele da odu na rad u inostranstvo u neku od fabrika Stelantis grupe u čijem je sastavu Fijat.

Predstavnici zapsolenih su predložili Vladi da u pregovorima sa Stelantisom eventualno tok za izjašnjavanje produži.

 

Izvor: rtk

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu