Otvoren 8. Dečiji sajam ''Zimska čarolija'' u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Juče je otvoren 8. Dečiji sajam ”Zimska čarolija”  u organizaciji Šumadija sajma uz podršku brojnih prijatelja pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca. Za najmlađe sugrađane tokom tri sajamska dana na centralnoj bini održaće se brojne predstave koje su pripremili mališani iz obdaništa predškolskih ustanova Nada Naumović i Đurđevdan i učenici osnovnih škola, nastupiće plesne škole i škole baleta, kulturno umetnička društva i dečiji horovi. Izlagači su za posetioce pripremili sajamske popuste, a u nedelju, 23. decembra će se održati veliki gradski maskembal.

Sajam je, u ime grada, svečano otvorila dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

U mnoštvu sajamskih manifestacija u pretprazničnom raspoloženju ova, posvećena deci i porodici najlepša je i najradosnija. Osnovni zadatak i misija, gradske uprave je podrška porodici, njeno jačanje ali i radost i osmesi na licu najmlađih sugrađana, biće nastavljeni i u narednoj 2019. godini. Istom posvećenošću radićemo na unapređenju usluga u oblasti socijalne zaštite, zdravstva i obrazovanja, rekla je dr Damnjanović prilikom otvaranja sajma i mališanima, njihovim roditeljima, prijateljima i izlagačima poželela puno zdravlja i uspeha u Novoj godini.saj2.jpgDirektor Šumadija sajma, Zoran Nedeljković istakao je da je ovo manifestacija koja raste i svake godine postaje bogatija sadržajima, a mališanima poželeo da kroz igru i lepo druženje steknu nova znanja.

saj3.jpgNa Sajmu i ove godine se predstavljaju proizvođači dečije garderobe, obuće, igraonice, škole stranih jezika, dečiji časopisi, plesne grupe, Dečija biblioteka, prodavnice igračaka, zabavni parkovi.

saj4.jpg

Ulaz i parking za posetioce su besplatni, a prijatelji manifestacije obezbedili su vredne nagrade.

saj5.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu