KRAGUJEVAC: Ekonomski fakultet obeležio 58 godina rada - iKragujevac


Vesti

Ekonomski fakultet u Kragujevcu obeležio je 58 godina rada. Tim povodom održana je svečana akademija i uručene su diplome studentima koji su završili osnovne akademske studije.

Fakultet se, prema rečima dekana profesora Petra Veselinovića, može pohvaliti sa čak 9670 diplomiranih ekonomista, 200 magistara, 700 njih je odbranilo master studije, a oko stotinu njih ima diplomu doktora ekonomskih nauka.

Ova ustanova učestvuje u brojnim projektima, ima partnere u Srbiji i inostranstvu i predstavlja okosnicu visokog obrazovanja iz oblasti ekonomije centralne Srbije.

Ekonomski fakulteti su u poziciji da prate tehničke nauke jer nema nijednog projekta bez ekonomske analize, istakla je dr Aleksandra Tomić, predsednica Skupštinskog odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Republike Srbije.

Proslava jubileja bila je prilika za uručenje diploma studentima osnovnih akademskih studija.

Tom prilikom je najavljeno da je Vlada Republike Srbije odobrila projekat energetske sanacije Ekonomskog fakulteta kao i izgradnju sopstvene kotlarnice prelaskom na gas.

Inače, svečanosti povodom Dana fakulteta prisustvovali su predstavnici Univerziteta, fakulteta iz Srbije i inostranstva, grada, Privredne komore, srednjih škola.

Posebni gosti bili su diplomci prvih generacija studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu