KRAGUJEVAC: Novi Master program besplatno za 30 polaznika iz javne uprave - iKragujevac


Vesti

Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu upisuje prvu generaciju studenata na novi studijski program iz oblasti upravljanja javnim finansijama. Ove godine će Master program ''Finansijski menadžment javne uprave“ besplatno pohađati 30 kandidata

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu realizuje besplatno master programe u oblasti upravljanja javnim finansijama. Više od 100 državnih službenika i zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, besplatno će pohađati master studije, na tri Univerziteta u Srbiji, a sredstva za njihovo školovanje obezbedila je Evropska Unija, kroz ERASMUS+ program.

Osim na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, državni službenici pohađaće master studije iz različitih oblasti na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Prema rečima Ivana Bošnjaka, državnog sekretara u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, unapređenje znanja lokalnih i državnih službenika jedan je od najvažnijih ciljeva kako bi javna uprava bila što efikasnija.

S obzirom na to da smo prethodnih godina prolazili kroz proces racionalizacije, vreme je da zaposlenima u javnoj upravi obezbedimo nova znanja i veštine, kako bi mogli da ispunimo očekivanja građana i privrede.Zbog toga je neophodno da se službenici edukuju i da uz podršku Evropske unije zaista postanemo punopravni članovi evropskog administrativnog prostora, rekao je Bošnjak.

Građani Kragujevca u centru su naše pažnje i svih nastojanja da ovde napravimo bolje mesto za život. Nama su i te kako potrebni obrazovani ljudi koji će biti u stanju da se suoče sa najkompleksnijim upravljačkim izazovima u oblasti finansijskog upravljanja, budžetiranja, kontrole, nadzora, računovodstva i finansijskog izveštavanja u organizacijama javne uprave. Sve to u cilju implementacije 32. poglavlja u procesu pristupanja zemalja regiona Evropskoj uniji, istakao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Studijski program master akademskih studija - Finansijski menadžment javne uprave u okviru Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu moći će da pohađa ukupno 30 zaposlenih.

Vrlo je važno da sa ovakvim studijskim programom, u kome učestvuje i Evropska unija sa savremenim konceptom, svi studenti koji su zaposleni u državnoj upravi, osveže svoje znanje, nauče nešto novo i prilagode se novim uslovima funkcionisanja finansijskog tržišta, rekao je Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Po završetku besplatnog master programa, zaposleni u državnoj i lokalnoj upravi, u obavezi su da još dve godine ostanu na tim radnim mestima i stečena znanja prenesu kolegama. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu