Nauči – osnaži se! - iKragujevac


Vesti

Prezentacijom aktivnosti održanoj u zgradi Gradske uprave počela je realizacija projekta “Nauči – osnaži se!“ koju Udruženje žena Zurali Romnji (Jaka Žena) organizuje uz podršku grada Kragujevca.

Projekat “Nauči – osnaži se!“ praktično predstavlja nastavak prošlogodišnjeg projekta “Zdrava žena- jaka žena“ koji je realizovalo udruženje Romkinja “Zurali Romnji“ a pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca i Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Za ovaj projekat grad je izdvojio 150 hiljada dinara i u okviru aktivnosti održaće se četiri edukativne radionice za 80 Romkinja, odštampane su informativne brošure, a svaka učesnica radionice dobiće higijenski paket. Pored predavanja na temu prevencije raka grlića materice, HPV virusa, polaznice će dobiti informacije o ostvarivanju obaveznog zdravstvenog osiguranja – rekla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća.

Govoreći o temi za koju se udruženje Zurali Romnji odlučilo da se obradi u okviru projekta, “Nauči – osnaži se!“, Danica Tomić Mikić, direktorka ovog udruženja kaže da se anketom prošlogodišnjih učesnica izdvojilo interesovanje o prevenciji raka grlića materice. Radionice u četiri romska naselja, Liciki, Palilule i delovima naselja Bresnica i Erdeč, počev od ponedeljka 6. avgusta, održaće prim. Dr Vidosava Žubrinić, koordinatorka Centra za prevenciju Doma zdravlja Kragujevac.

Prezentaciji projektnih aktivnosti prisustvovali su Zoran Pavlović, koordinator Kancelarije za romska pitanja, predstavnici Doma zdravlja, Centra za socijalni rad Solidarnost i udruženja Jeleče.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu