KRAGUJEVAC: „Berteks“ zapošljava nove radnike - iKragujevac


Vesti

Podsticajna poslovna klima, dobra saradnja sa lokalnom samoupravom, tradicija u tekstilnoj industriji uslovili su da turska firma „Berteks“ za proizvodnju ženske garderobe otvori proizvodni pogon u Kragujevcu.

Tenutno zapošljava 160 radnika, uglavnom žene, a konkurs za prijem nove radne snage je u toku.

Kvalitetni komadi odeće koja se proizvodi u Kragujevcu odlaze u zemlje Evropske unije sa kojima fabrika ima unapred ugovorene poslove.

„Berteks“ je u Kragujevcu od aprila prošle godine a odevne ženske predmete od pamuka, viskoze, pana, pliša i ostalih kvalitetnih materjala u proizvodnim pogonima kroje i šiju Kragujevčanke zaposlene u ovoj turskoj firmi.

One su pre zaposlenja prošle jednomesečnu obuku. Prilikom prijema u radni odnos poslodavac nije uslovljavao radno iskustvo. Zadovoljni su uslovima rada. Proces proizvodnje odvija se na najsavremenijim digitalizovanim mašinama.

„Berteks“ je u tekstilnoj industriji prošao rigorozne kontrole kada je reč o kvalitetu proizvoda pa je ova firma u narednom periodu obezbedila isporuku garderobe poznatim evropskim brendovima Zari, Siej, Stradivarijus.

Uskoro je u planu otvaranje novog tržišta u saradnji sa nemačkom firmom Đina Benoti pa će broj zaposlenih u Kragujevcu biti duplo uvećan.

Menadžment „Berteksa“ navodi da je ova firma našla dobar poslovni ambijent u našem gradu i da je Kragujevac jedino mesto u Srbiji u kome je odlučila da otvori fabriku za proizvodnju ženske garderobe.

Konkurs za prijem novih radnika je otvoren. U planu „Berteksa“ je da duplo uveća broj zaposlenih koji će raditi u dve smene.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje na prijem u radni odnos zainteresovano je preko 1800 novih radnika koji su poslali svoju biografiju.

Turski „Berteks“ ima tradiciju dugu 10 godina a plan rada od preko 600 zaposlenih radnika u Kragujevcu otvoriće nova tržišta u zemljama Evropske unije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu