JEZIVA ZIMA JE STIGLA: RHMZ upozorava, spremite se za DEBELI MINUS! - iKragujevac


Vesti

Pravi ledeni dan Srbiju će okovati u četvrtak, s tim da najniža temperatura neće biti 17 stepeni ispod nule već će se spustiti do minus 18 a u pojedinim mestima i do minus 21. Sutra je na snazi i crveni meteolaram u većini mesta u zemlji, koji će važiti i u petak.

Trenutna prognoza Republičkog hidrometeorološkoh zavoda (RHMZ), naime, kaže da se minimalna tempartura spustiti i do minus 21 a maksimalna od minus 7 do tek minus 1.

Najhladnije će biti na Kopaoniku gde će minimalna iznositi minus 21 a maksimalna tek 7 stepeni ispod nule. Temperature od minus 18 biće u Novom Sadu, na Paliću i na Zlatiboru a maksimalna u ovim mestima iznosiće tek minus 5 odnosno minus 4 na Zlatiboru.

Samo stepen toplije biće u Kraljevu i Kragujevcu gde će minimalna iznositi minus 17 a maksimalna dva stepena ispod nule.

Zbog ovakvog vremena, za sutra je predviđen crveni meteoalarm u većini mesta u Srbiji. Ova alarm biće na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, crveni meteolarm znači vrlo opasno vreme.

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - navodi se na sajtu RHMZ-a.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu