Deveti Zimski dani prosvetnih radnika - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Sali Skupštine grada, u okviru tradicionalnih Zimskih dana prosvetnih radnika, održano je savetovanje na temu “Stručno usavršavanje kao faktor unapređivanja obrazovno – vaspitnog procesa“. U okviru ovogodišnjih Zimskih dana prosvetnih radnika od 1. do 9. februara održaće se jedanaest programa stručnog usavršavanja prilagođenih svim profilima nastavnika, vaspitača, direktora, stručnih saradnika u školama i predškolskim ustanovama.

U ime grada učesnike savetovanja i goste na današnjoj svečanosti pozdravio je član Gradskog veća za obrazovanje prof. dr Nedeljko Manojlović. Član Gradskog veća podsetio je na prioritete u obrazovnom sistemu koje je grad postavio, a to je pre svih, vraćen ugled prosvetnih radnika isplatom dugogodišnjih dugovanja za prevoz i jubilarne nagrade. Jedan od najvažnijih aspekata svake profesije a nastavničke naročito je profesionani razvoj i stručno usavršavanje. Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Kragujevcu osnovan je 2011. godine sa idejom da odgovori potrebama zaposlenih u prosveti čitavog regiona Šumadije i Pomoravlja, a dobri rezultati koje Centar beleži su nešto čime se Kragujevac ponosi. Manifestacija Zimski dani prosvetnih radnika u organizaciji Centra već ima tradicionalni karakter i to treba poštovati, negovati i podržavati što će grad Kragujevac nastaviti da čini, naglasio je član Gradskog veća Manojlović.

Cilj obrazovnog sistema u Republici Srbiji u narednim godinama je da nastava bude u prvom planu, da se nastavnici obuče da rade na nov, kvalitetniji i savremeni način. Tema današnjeg savetovanja u skladu je sa ovim prioritetom jer stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju jeste faktor unapređivanja obrazovno-vaspitnog procesa, rekla je Zorica Nikolić, direktorka Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, predstavljajući rad i rezultate Mreže regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje Srbije.

Svečanom otvaranju manifestacije Zimski prosvetni dani prisustvovali su Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Biljana Stošić Ilić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Goran Joksimović, rukovodilac Školske uprave Kragujevac i Biljana Lajović, predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.   

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu