Najava događaja za sredu, 13. decembar - iKragujevac


Vesti

Najava događaja za sredu, 13. decembar

-9,30 – sala 105 Gradske uprave - Javna tribina o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana za grad Kragujevac čiji je cilj da Kragujevac učini otpornijim i osetljivijim na koruptivne rizike. To je preventivni antikorupcijski mehanizam i mehanizam za uvođenje načela dobrog upravljanja i dobre uprave u rad organa i službi grada Kragujevaca i drugih organa javne vlasti koji na lokalnom nivou zadovoljavaju potrebe i interese lokalnog stanovništva i lokalne zajednice.

-11,00 sati – Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom – Iskra – predstavljanje rezultata istraživanja “Položaj dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Republici Srbiji“. Na skupu će govoriti predstavnici Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Ivanka Jovanović kooridnatorka projekta i Marko Milanović glavni istraživač na projektu, kao i predstavnik UNICEF – a. Projekat je ralizovan u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja a u partnerstvu sa UNICEF – om i EDF – om, a uz finansijsku podršku Evropske unije.

-12,00 sati – Svečani salon Gradske uprave – prijem za članice i prijatelje Udruženja “Art Mania“ koje obeležava pet godina od svog osnivanja. Prisutnima će se obratiti Jasmina Predojević - Simović pomoćnik gradonačelnika za održivi razvoj grada i saradnju sa udruženjima i Nataša Jagić predsednica Udruženja.

-13,15 sati – OŠ Radoje Domanović - grad Kragujevac i Kancelarija za mlade u saradnji sa Policijskom upravom Kragujevac, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć i Vatrogasnom brigadom organizuje edukativnu tribinu “Igraj se bezbedno – petarde, rakete i vatromet nisu igračke!“, namenjene osnovcima.
U ime grada Kragujevca prisutnima će se obratiti Stefan Nikezić pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi
Inače, planirano je da se tribine organizuju u svim osnovnim školama na teritoriji grada Kragujevca, u cilju predstavljanja đacima koje su to opasnosti i posledice neispravnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu