ZLOSTAVLJANE ŽIVOTINJA U KRAGUJEVCU: Prekinuto nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice - iKragujevac


Vesti

Kako je RTS -u potvrđeno u Upravi za veterinu, 33 lisice, koje je policija pronašla na nelegalnom poligonu za takmičenje pasa u lovu na lisice, u okolini Kragujevca, pobegle su iz domaćinstva kome su bile poverene na čuvanje.

Na poligonu u naselju Petrovac, policija je zatekla 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije i 33 lisice.

Policija je životinje privremeno oduzela od vlasnika, koji su pokušali da organizuju takmičenje i ostavila mu životinje na čuvanje.

Tokom jutrošnjeg izlaska na teren, veterinarskim inspektorima je vlasnik rekao da su lisice pobegle iz domaćinstva.

Kako je RTS -u potvđjeno u policiji, o tome je obavešteno Tužilaštvo i radi se na prikupljanju informacija koje su dovele do tog događaja.

Da podsetimo, protiv oca i sina iz Kragujevca, koji su organizovali nelegalno takmičenja, Osnovnom javnom tužilaštvu, podneta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja.

U domaćinstvu je ostalo šest lisica i dva jazavca, koje je veterinarski inspektor pregledao, konstatovao da su zdrave i one će biti vakcinisane. Dalji postupak sprovode lovača, inspekcije za zaštitu životne sredine i nadležna lovačka udruženja.

Inače, komunalna inspekcija u Kragujevcu, identifikovala je i vlasnike pasa koji su dovedeni na takmičenje.

Komunalni inspektor, Veselin Jakšić kaže za RTS, da je utvrđeno, da 37, od 67 vlasnika, kontrolisanih pasa, ne poseduje evidenciju o zdravstvenoj zaštiti pasa.

Protiv identifikovanih subjekata, biće podneti prekršajni nalozi.
 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu