ZAHTEVALI DA IM LJUBI RUKE: Pomirenje nakon maltretiranja u Aranđelovcu - iKragujevac


Vesti

Video novog nasilja iz Ekonomsko-ugostiteljske škole "Slobodan Minić" u Aranđelovcu, na kom se vidi kako jednog dečaka maltretiraju i udaraju dva školska druga, a zatim traže da im ljubi ruke, nastao je pre dve godine.

 Direktorka škole Zorica Ćiraković kaže da je slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen školi i da su preduzete sve zakonske mere.

- Učenici su se izmirili, a majka dečaka, koji je bio izložen vršnjačkom nasilju, potpisala je izjavu da ne želi nikog da tereti - objasnila je direktorka.

Ovaj video je objavljen odmah nakon jezivog šamaranja učenice I razreda B.N (15) u istom gradu, u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić". Nju su za vreme malog odmora 13. oktobra silovito šamarale dve drugarice iz razreda, dok su ostali čuvali stražu, navijali i smejali, a sve zbog nesuglasica sa društvenih mreža.

Naime, incident je proistekao zbog ukradene Fejsbuk šifre i postavljanja neprimerenih, golišavih fotografija njenih drugarica na lažni profil B.N.

Ministarstvo prosvete najavilo je da u školu šalje prosvetnu inspekciju i pokreće vaspitno-disciplinski postupak protiv svih učesnika u tuči, a Više javno tužilaštvo u Kragujevcu krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog vršnjačkog nasilja.
 

 

Izvor: Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu