Kragujevčani, zbog vrućine, zamenili dan za noć - iKragujevac


Vesti

I danas, vreo letnji dan. Sledeće nedelje, najavljuju meteorolozi, biće još toplije. Zato su mnogi dan zamenili za noć. Sa Kragujevčanima su protekle noći bili naši dopisnici, obišli šetališta, parkove, restorane.

Smiraj dana, konačno je zašlo sunce, smanjila se i vrelina koja isijava iz asfalta, oživeo je grad. Šetališta, trgovi, puni. Jedva su dočekali veče svi - i mališani i vremešni Kragujevčani, uživaju.

''Sladoledi, sokići i tako... Obavezno, obavezno, večernja šetnja, jurnjava i tako sveko veče. Malo smo sačekali da bude ovako prijatno pa onda smo je poveli u štenju", kažu građani.

Zelene oaze između solitera, druže se komšije, igraju i rashlađuju deca, uživaju i kućni ljubimci.

"Padne ova vrućina, onda se okupimo, čitav kvart, svi koji imaju pse. One vole da izađu napolje da se igraju, vrućina je pa sad im prija. Da, da. Do koliko ostanete? Pa do devet pola deset", kaže jedan građanin.

Živo je i u Spomen-parku Šumarice, neki uživaju u šetnji, neki trče ili vežbaju.

"Lepše nam je, vrućina je po danu i onda smo mali izašle da vozimo. Sa drugaricom malo da razbijemo monotoniju na raspustu".

I onima koji moraju da rade - noć je saveznik.

"Trenutno je prijatno za razliku, ovaj od ovih dnevnih temperatura kada je nepodnošljivo. Ljudi izađu u šetnju pa svrate i do nas po sladoled i po neko osveženje."

"Preko dana sam na bazenu tamo radim isto ovo što radim i ovde tako da mogu malo i da se rashladim, nije tako strašno. Pomerilo se samo radno vreme kasno u noć, malo duže ostajemo u noć i to je to".

Kragujevčani su dan zamenili za noć, idu u kupovinu, završavaju kućne poslove.

Kuvam noću i obožavam vrućinu i super mi je. Radimo noću uglavnom, peglamo, spremamo i tako kuvamo. Malo u nabavci. Vrućine, pa možda zato? Kupili smo pivo da se rashladimo.

Bliži se ponoć, tinejdžeri u kafićima ili šetnji, malo stariji Kragujevčani u restoranima, noćnim klubovima uz muziku - u susret novom, vrelom danu.

izvor: rts.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu