Danas se Srbija delina na pola: U jednom delu LETO, u drugom JESEN - iKragujevac


Vesti

Nagla promena vremena iz hladnog u toplo ili obrnuto, koju upravo ovih dana doživljavamo, nije bezopasna ni za zdrave, a kamoli bolesne ljude.

U slučaju drastičnih promena vazdušnog pritiska i temperature podjednako reaguju svi. Prema zvaničnim podacima 80% populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih ima tegobe pri promeni vremena, a ovih dana će se menjati itekako, pa bi svi trebali biti na oprezu.

U Srbiji će danas na severu biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili ili pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugoistoku i istoku.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 13 stepeni, najvisa dnevna od 20 na jugu do 25 na severu zemlje, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

I u Kragujevcu će biti pretežno sunčano i malo toplije uz slab i umeren vetar severnih pravaca. Jutarnja temperatura oko 9, najviša dnevna oko 18 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u nedelju će biti malo toplije, u većem delu pretežno sunčano, samo na jugu i istoku uz više oblačnosti, još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

Od ponedeljka sunčano, krajem perioda uz retku pojavu poslepodnevnih pljuskova i grmljavine. Temperatura u postepenom porastu, u većini mesta najviša dnevna od 26 do 31 stepena.

Dok nam sunce i leto ne dođu zvanično da bi ublažili negativan uticaj vremena, savetuje se boravak u prirodi, dovoljno sna, ishrana bogata voćem i povrćem, uzimanje dovoljno tečnosti uz redovnu fizičku aktivnost.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu