KRAGUJEVAČKI LEKAR koji je osvojio CEO SVET! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Transplatacija materice, ugradnja veštačkog rebra, vraćanje odsečene šake na ruku, operacija tumora na mozgu dok je pacijent budan samo su neke od operacija koje su srpski lekari uradili poslednjih nekoliko meseci, a koje su zadivile Srbiju, ali i svet.

Među njima je i Kragujevački lekar.

Lekari grudne hirurgije KC Kragujevac ugradili su pacijentkinji Jonki M. (66) veštačko rebro koje je napravljeno od veštačkog materijala, a operaciju je vodio hirurg profesor Slobodan Milosavljević.

Profesor dr Slobodan Milisavljević, grudni hirurg koje je i operisao pacijentkinju, obratio se stručnjacima sa Fakulteta inžinjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, a rešenje koje su pronašli je jedinstveno u svetu. U 3D tehnici je, po modelu kosti, na Inženjerskom fakultetu na printeru napravljen kalup. U Kliničkom centru je u njega izlivena masa za veštačko rebro, u koju je stavljena armatura. 

Dr Slobodan Milisavljević je roden 10.02.1965 godine u Beogradu. Osnovnu i srednju medicinsku školu završio je u Kragujevcu, kao i Medicinski fakultet. Specijalizaciju grudne hirurgije započeo je 1992. godine, a završio je 1996. godine. 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu