Probuđena inicijativa kod mladih za pokretanje sopstvenog biznis poduhvata - iKragujevac


Vesti

Šumadija Sajam je u prethodna tri dana bio stecište sticanja novih znanja i veština iz oblasti marketinga, HR-a i liderstva.

Odabranih 25 učesnika imalo je priliku da učestvuje u edukativnom programu posvećenom kreiranju vlastitih Start Up-ova.

Realizaciju ovogodišnjeg SYWU-a, pomoglo je 12 kompanija i sponzora.

Tim koji se najbolje pokazao pri rešavanju studije slucaja osvojio je praksu u kompanijama partnera.

Prvi dan konferencije obeležila je panel diskusija, na kojoj su eminentni stručnjaci sa prisutnima podelili svoja iskustva i dali im smernice za uspešno poslovanje.

Panelisti i partneri manifestacije bili su: Tatjana Luković (Talook Atelje), Željko Janković (Real Media Factory) , Ivan Mihailović (KG Coworking), Ðorde Ðorić (Milanović Inženjering) i Ðorde Ðokić (LimesSoft).

U okviru OPEN SPACE-a učesnici su imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima uspešnih kragujevačkih kompanija i dobiju konkretne savete koji bi im pomogli pri razvoju sopstvenih ideja.

U toku drugog dana konferencije održane na Šumadija Sajmu, za vreme trajanja Sajma obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija, učesnici su prisustvovali predavanjima - sesijama iz oblasti marketinga, ljudskih resursa i liderstva.

Predavanja koje su za posetioce pripremili predstavnici LimesSoft-a, Balance Consulting-a i Milanovic Inženjeringa izazvala su veliku zainteresovanost medu ucesnicima i u evaluacijama ocenjena kao izuzetno korisna.

Poslednji dan konferencije otpočet je predavanjem Željka Jankovića, vlasnika marketinške agencije Real Media Factory, na temu: "Šta ako ne uspeš?".

Slušajuci primere realnih poslovnih situacija, prisutni su imali priliku da učestvuju u interaktivnom razgovoru i dobiju povratne informacije na sva pitanja u vezi sa suočavanjem sa neuspehom o kome se svuda tako malo govori.

Završni deo konferencije bio je rezervisan za rešavanje studije slučaja - CASE STUDY.

Podeljeni u 9 timova, u okviru PITCH TIME-a, učesnici su svim prisutnima prezentovali svoju ideju i način na koji bi organizovali svoj biznis poduhvat.

Troclani žiri je na osnovu više kriterijuma - inovativnosti i primenjivosti ideje, strukture, organizacije tima i marketing promocije, odabrao dva učesnika koja su se u takmičarskom delu programa najbolje pokazala.

Tim koji su cinili Kristina Milojeviić i Dušan Vukadinović su svojim zalaganjem i trudom osvojili prakse u kompanijama Sunce Marinković i LimesSoft.

Konferencija je završena dodelom zahvalnica i sertifikata partnerima koji su podržali ovu manifestaciju, kao i svim učesnicima.

Konferenciju Start Your Way Up su podržale kompanije: Sunce Marinković, Kg Coworking, Balance Consulting, Real Media Factory, LimesSoft, Milanović Inženjering i Talook Atelje, a za potpuni ugođaj su se pobrinuli i brojni sponzori: Šumadija Sajam, Coca-Cola HBC Srbija, Knjižara Most, Extra Arabika, Tvojih 5 minuta - Don Don.

Medijski pokrovitelj dogadaja bio je Radio 9. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu