Otvoren konkurs za Đurđevdansku nagradu 2017 - iKragujevac


Vesti

Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Skupštine grada Kragujevca objavio je javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade.

Predlozi se u zatvorenoj koverti šalju na adresu Skupštine grada Kragujevca Odboru za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja, ili se mogu dostaviti neposredno u kancelariji 205 na drugom spratu zgrade Uprave grada najkasnije do 1. marta 2017. godine. Đurđevdanska nagrada se ove godine dodeljuje za delo koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra 2016. godine i to iz oblasti umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, privrede ili privatnog preduzetništva, humanitarsnog rada i u drugim oblastima značajnim za Grad.

Najviše priznanje grada Kragujevca do sada je dobilo 73 sugradjana i institucija koji su svojim rezultatima afirmisali svoju profesiju, ali i naš Grad, rekao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada i pozvao Kragujevčane da kandiduju sugrađane za koje smatraju da su zaslužni da ponesu jedno ovakvo priznanje.

Inače, tekst Javnog poziva za dostavljanje predloga za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca-Đurđevdanske nagrade, objavljen je 26. januara u Nedeljnim novinama “Kragujevačkim“, dnevnom listu “Večernje novosti“ i na zvaničnom sajtu Grada. Lista kandidata predloženih u roku i na način utvrđen Odlukom o priznanjima grada Kragujevca biće objavljena najkasnije do 25. marta – rekao je Petrašinović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu