Ekipa Crvenog krsta u Subotici - iKragujevac


Vesti

Crveni krst Subotica je proteklog vikenda bio domaćin ekipe Crvenog krsta iz Kragujevca radi zajedničkih priprema za državno takmičenje u pružanju prve pomoći koje će biti održano u drugoj polovi septembra u Beogradu.

Kako bi obezbedili što bolji plasman članovi dve ekipe su tokom vikenda naporno vežbali na poligonima u Suboticu, a zatim na Paliću i Hajdukovuc. Gradska organizacija Crvenog krsta je poznata po odličnim instruktorima i takmičarima te i to je najvažniji razlog što se mnoge ekipe za takmičenje pripremaju baš u našem gradu.

Nikola Bošković, instruktor za prvu pomoć:

Ono što i nas uče od davnih dana najbitnije je da smo hladne glave, da improvizujemo, da brzo mislimo i da što pre reagujemo , i naravno da ne grešimo ako je to moguće. Naši učenici Crvenog krsta svi su stručni prvopomoćaši i takmičari, tako da postoji saradnja sa mnogim crvenim krstovima i u inostranstvu, Crna Gora, pre svega, ili Danilovgrad, tako da evo sada i Kragujevac, postoje tu još i Ohrid, Trebinje, sa svih strana zaista dobra komunikacija i dobra saradnja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu