Puštena u saobraćaj deonica autoputa Kragujevac-Batočina - iKragujevac


Vesti

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i v.d. direktora JP “Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak pustili su danas u saobraćaj deonicu autoputa Kragujevac - Batočina u dužini od šest kilometara.

Završetak preostalih radova i povezivanje Kragujevca sa Koridorom 10 planiran je do kraja 2017. godine - rekla je tom prilikom Zorana Mihajlović sumirajući rezultate rada Ministarstva na čijem je čelu. U prošloj godini urađeno je 150 kilometara autoputa, a ove godine biće obnovljeno 200 kilometara na putevima prvog i drugog reda. Uverena da uvek može brže i bolje Mihajlovićeva je naglasila da su u protekle dve godine pokrenuli sve projekte. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u infrasturkturu. Novca ima i nijedan deo Srbije ne treba da ostane odsečen. Nekada je problem bila loša koordinacija, nedostatak projektno - tehničke dokumetacije i prioriteta, što je dovodilo do kašnjenja u samom startu. To je bio problem i u izgradnji ovog puta, koja traje više od jedne decenije.

Do sada je u izgradnju puta Kragujevac - Batočina uloženo 1,3 milijardi dinara - rekao je Zoran Drobnjak v.d. direktora JP “Putevi Srbije“. Za završetak radova na teritoriji opštine Batočina u ukupnoj dužini od blizu devet kilometara biće izdvojeno 1,6 milijardi dinara. U ovom trenutku radi se projektno - tehnička dokumentacija koja će biti završena do kraja ove godine kako bi se u sledećoj sezoni nastavilo sa radovima.

Otvaranju deonice autoputa kod petlje “Gradac“ prisustvovali su načelnik Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić - Stošić, zamenik gradonačelnika Kragujevca Ivica Momčilović i predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović koji je naglasio da će to za sve žitelje Batočine biti od izuzetnog značaja zbog lakše i brže komunikacije sa regionalnim centrom na koji su oslonjeni. Pored toga, planirano je i opremanje idustrijske zone u Žirovnici, a dobra infrastruktura preduslov je za privlačenje investitora.

Govoreći o značaju autoputa Biljana Ilić - Stošić načelnik Šumadijskog upravnog okruga je rekla da će Kragujevac povezivanjem sa Koridorom 10 biti umrežen u putnu mrežu Evrope, a to će ujedno biti poziv svim velikim investitorima da svoj posao razvijaju u ovom regionu koji je jedan od velikih privrednih centara države. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu