"Osećam se bespomoćno, čak i bedno zato što nemam i ne mogu sam da obezbedim osnovne uslove za život, nemam ni društvo. Prepušten sam sam sebi.." - iKragujevac


Vesti

Dušan je mladić koji je nedavno izašao iz hraniteljske porodice i naša podrška bi mu mnogo značila. Ovo je njegova priča:

“Zovem se Dušan Dedović, rođen sam 21.09.1997. godine u Kragujevcu, završio sam trogodišnju srednju školu za konobara. Iz porodice sam izmešten 2012. godine i smešten u Prihvatilište za decu i mlade u Kragujevcu. Smestio me Centar za socijalni rad iz razloga što nisam imao uslove za život i što majka nije brinula o meni (neredovno sam se hranio, nisam imao uslove da se kupam, perem veš, nisam imao struju…).

U Prihvatilištu sam proveo 9 meseci i nakon toga sam otišao u hraniteljsku porodicu. Tu sam imao sve, hranitelji su prema meni bili dobri i imali razumevanja prema meni kao i ja prema njima. Po izlasku iz hraniteljske porodice sam se vratio kući jer nisam nastavio dalje školovanje. U međuvremenu sam pokušao da nađem posao, ali to je bilo bez uspeha.

Osećam se bespomoćno, čak i bedno zato što nemam i ne mogu sam da obezbedim osnovne uslove za život, nemam ni društvo. Prepušten sam sam sebi.."

Akcija "URADIMO ZAJEDNO"ima za cilj da Dušanu pruži aktivnu podršku u pronalaženju posla, putem ostvarivanja kontakata sa poslodavcima u Kragujevcu. Nadamo se da će Dušan uz pomoć svih nas ubrzo pronaći posao. Kada se to desi, važno je da podržimo Dušana da taj posao i zadrži. On želi da se zaposli kako bi mogao da se osamostali i iznajmi sobu u kojoj bi imao osnovne uslove za život. Kuća u kojoj sada živi, a najčešće samo prespava, nema kupatilo, a struja je već dugo isključena.

Akciju možete podržati donacijama a poželjno bi bilo da se poslodavci jave i pruže šansu ovom mladom momku koji je smogao snage da ispriča svoju životnu priču i zatraži pomoć.

Broj žiro računa : 205-231875-50

KONTAKT MEJL: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu