KG: Preraspodela sredstava tekuće subvencije privredi - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće usvojilo je Program o izmenama Programa subvencija privredi u 2016. godini. 

Do izmene je došlo jer je Program donet pre nego što je grad Kragujevac u cilju unapređenja razvoja poljoprivrede osnovao privredno društvo “Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj“ za čiji je rad neophodno obezbediti 9.300.000 dinara. Predviđena sredstva biće obezbeđena tako što će se sredstva tekuće subvencije predviđena za rad Privrednog društva „Centar za strna žita“ d.o.o. Kragujevac i DOO za turizam, ugostiteljstvo i sajamske manifestacije “Šumadija sajam“ Kragujevac umanjiti za iznos od po 4.650.000 dinara. To pratktično znači da sada tekuće subvencije Centra za strna žita iznose 74.800.000 a ''Šumadija sajma'' 70.350.000 dinara.

Na sednici Gradsko veće donelo je i odluku o odbravanju sredstava subvencija - budžetske pomoći JKP ''Gradske tržnice'' u iznosu od blizu dva miliona dinara za isplatu neizmirenih obaveza prema zaposlenima za mart tekuće godine.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje Ugovora za kupovinu ortopedskih pomagala u okviru projekta ''Unapređenje profesionalne podrške u zajednici - važan korak u inkluziji dece“, koji zajednički realizuje UNICEF kancelarija za Republiku Srbiju i Centar za socijalnu politiku (CSP), u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.

Gradsko veće donelo je i odluku o davanju na korišćenje bez naknade na određeno vreme nepokretnosti u javnoj svojini koje koristi grad Kragujevac Sportskom društvu FK Radnički 1923 i to Upravnog bloka gradskog stadiona sa pratećim prostorijama i stadiona ''Čika Dača'' sa pomoćnim terenima. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu