Uskršnji vašar školaraca OŠ Jovan Popović - iKragujevac


Vesti

U izdvojenim odeljenjima osnovne škole Jovan Popović u Drači, Divostinu i Šumaricama organizovan je tradicionalni uskršnji vašar.

Deca su zajedno sa učiteljicama napravila razne predmete koje su po simboličnim cenama prodavali, uglavnom, roditeljima. Inače, tokom školske godine u izdvojenim odeljenjima skole Jovan Popovic dosta su poboljšani uslovi za boravak đaka.

U dvorištu seoske škole u Drači učenici i učiteljice izdvojenih odeljenja škole „Jovan Popović“ u Drači i Divostinu upriličili su pravi šareni vašar, na kojem su ukrasne predmete, koje su napravili sami, prodavali po simboličnim cenama. Kupci su uglavnom bili roditelji i meštani Drače, a mali prodavci zadovoljni su pazarom, koji će, kako ponosno kažu, uložiti u školu.

Vašar je organizovan i u izdvojenom odeljenju u Šumaricama, gde nastavu pohađa oko 150 đaka od prvog do osmog razreda. Kako kaže direktor škole Darko Grković, poslednjih godina dosta je urađeno na opremanju izdvojenih odeljenja. Iako su finansije uglavnom velika prepreka, za poboljšanje uslova za boravak đaka u školi, nađe se način.

U planu je da se upotpune sportski sadržaji i za đake u Divostinu. Tokom ove školske godine renovirana je učionica, gde nastavu pohađa pet đaka drugog, trećeg i četvrtog razreda.

U osnovnoj školi Jovan Popović ponosno ističu da, u vremenu kada je sve manje dece u seoskim školama, škola u Drači naredne školske godine imaće čak osmoro prvaka, koji sada pohađaju predškolsko obrazovanje.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu