Marko Đurić posetio Kolektivni centar Trmbas - iKragujevac


Vesti

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, u pratnji gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, obišao je raseljene sa Kosova u Kolektivnom centru Trmbas, kao i novu stambenu zgradu u Bresnici u koju će se već sutra useliti 22 porodice.

Đurić je tom prilikom rekao da je borba za ujedinjenu Srbiju borba za svakog čoveka.

Više od stotinu raseljenih sa Kosova, od toga dvadeset bez ličnih dokumenata broji poslednje dane boravka u Kolektivnom centru Trmbas gde su živeli 16 godina, jer će se već ovih dana useliti u nove stanove.

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i gradonačlenik Kragujevca Radomir Nikolić, razgovarali su sa stanovnicima ovog poslednjeg kolektivnog centra u Kragujevcu koji nisu krili zadovoljstvo zbog preseljenja u novu stambenu zgradu.

Đurić kaže da Srbija nikada neće odustati od borbe za provratak raseljenih na Kosovo.

Pošto će ostati još nekoliko porodica iz centra u Trmbasu bez rešenog stambenog pitanja, Grad će nastaviti da pomaže raseljenim osobama kroz programe seoskih domaćinstava i u pronalaženju posla.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i gradonačelnik Kragujevca obišli su i zgradu u Bresnici gde će biti useljene 22 porodice iz Trmbasa.

Grad je ustupio lokaciju i prateću komunalnu infrastrukturu dok je izgradnju i opremanje finansirao UNHCR.

Stanovi su opremljeni i nameštajem kao i belom tehnikom, a vrednost radova je 54 miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu