Kragujevački kućni savet izdao saopštenje za javnost - iKragujevac


Vesti

Saopštenje za javnost kragujevačkog kućnog saveta o aktivnostima udruženja prenosimo u celosti:

Udruženje skupština stanara ''kragujevački kućni savet'' organizovalo je 22.marta sastanak na kome je učestvovalo 47 predsednika skupština stanara iz svih delova grada.

Na sastanku su predstavljenje dosadašnje aktivnosti Udruženja i to od predloga Odluke o kućnom redu koji je dostavljen Skupštini grada na razmatranje, učestvovanje na javnoj raspravi o predlogu novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, pa do saradnje sa vatrogasno spasilačkom jedinicom i organizovanje taktičko-pokaznih vežbi spasavanja stanara zgrada u kriznim situacijama.

Na sastanku su predstavljenje i planirane aktivnosti u narednom periodu i to: organizovanje evropskog dana komšija u Kragujevcu poslednjeg petka u maju mesecu 27. maja, ali su usaglašena i pitanja koja će Udruženje u ime svojih članova, ali i svih stanara zgrada u Kragujevcu postaviti čelnicima grada i direktoru JSP u vezi sa stavkama na računu objedinjene naplate ’’naknada za vodjenje matične evidencije’’ kao i ’’ekološka naknada’’.

Sastanak je zaključen time da je postojanje i rad Udruženje ''kragujevački kućni savet'' od izuzetng značaja za sve stanare zgrada u Kragujevcu pogotovo imajući u vidu poražavajući podatak da od preko 1000 zgrada koliko postoji u gradu formalno pravno je registrovano samo 98 skupština stanara što je manje od 10% ukupnog broja zgrada, dok u ostalim zgradama nema formalno pravnog sistema organizacije stanara. Kad se na to doda da je Kragujevac jedini od većih gradova koji nema Odluku o kućnom redu očigledno je koliko je tema stanovanja i organizacije stanara zgrada u Kragujevcu zapuštena. Zbog nepostojanja pravnog okvira ponašanja i organizacije stanara u zgradama, isti su prepušteni da sami rešavaju svoje probleme što ih često dovodi u situaciju da prekrše Zakon o javnom redu i miru nakon čega mora i policija da deluje. Zato Udruženje skupština stanara ''kragujevački kućni savet'' stoji na raspolaganju da svojim stručnim i praktičnim savetima pomogne zainteresovanima u procesu, od formiranja do uspešnog vodjenja skupštine stanara.

 

Udruženje skupština stanara
Kragujevački kućni savet
Save Kovačevića 2, Kragujevac
tel.060 87 47 798 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu