Održano predavanje na temu "Pravilan servis vina" - iKragujevac


Vesti

Gosti Trgovinsko-ugostiteljske škole „Toza Dragović“ danas su bili predstavnici Udruženja profesionalnih somelijea Srbije i Šumadije koji su za učenike ove srednje stručne škole održali predavanje na temu „Pravilan servis vina“.
Učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole „Toza Dragović“ koji su odabrali ugostiteljsku struku i obrazovne profile konobar i ugostiteljski tehničar bili su u prilici da prisustvuju javnom času koji su za njih održali odlični poznavaoci i ljubitelji vina. U školi nastoje da učenicima, osim planom predviđenog programa rada, uvek omoguće i da svoja znanja upotpune dodatnim sadržajima.


Udruženje somelijea Srbije organizuje različite edukativne programe, kako za profesionalne somelijee, tako i za ljubitelje vina. Programi se prilagođavaju i učenicima srednjih škola, a pored radionica i predavanja u školama, restoranima ili hotelima, organizuju se i obilasci najboljih vinarija u svim regionima u Srbiji. O detaljima u vezi pravilnog servisa vina đake je upoznao Dejan Živkoski predstavnik Udruženja profesionalnih somelijea Srbije.

U Trgovinsko-ugostiteljskoj školi „Toza Dragović“ naglašavaju da akcenat konstrantno stavljaju na praktičan rad i da svojim učenicima pružaju priliku da steknu potrebna znanja i veštine koje su im potrebne za bavljenjem budućim zanimanjem. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu