Regionalno finalno takmičenje za najbolju studentsku ideju - iKragujevac


Vesti

Širenje preduzetničkog duha i razvoj kreativnosti kod mladih važno je podstaći već tokom studija, a u modernizaciji univerziteta ključan faktor mora biti praktična primena znanja.

Regionalno finalno takmičenje za najbolju studentsku ideju u okviru Tempus projekta, organizovano je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.
Na pet Univerziteta Zapadnog Balkana, organizovano je šest lokalnih takmičenja za najbolju studentsku ideju u okviru WBCInno Tempus projekta.
Takmičari su bili studenti svih nivoa studija, kao i istraživači i profesori. U finalnom Regionalnom takmičenju za najbolju studentsku ideju, u Privrednoj komori Srbije svoje ideje predstavilo je deset pobedničkih timova sa lokalnih takmičenja.

Ideja "Proizvodnja plemenitih i kozmetičkih ulja" tima Green Chemistry pobednik je Regionalnog finala.

Ovaj Tempus projekat koordinira Univerzitet u Kragujevcu, a realizuje se sa 16 partnera iz Velike Britanije, Nemačke, Austrije, Španije, Srbije, Crne Gore i Bosne Hercegovine.

Takmičenje, koje finansira Evropska komisija, doprinosi razvoju i širenju preduzetničkog duha u regionu kao i rastu konkurentskog potencijala.

Takmičenje je pokrenuto u okviru Tempus projekta Modernizacija Univerziteta Zapadnog Balkana kroz jačanje strukture i usluga za transfer znanja, istraživanja i inovacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu