Romski karneval umetnosti u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Večeras će na dve lokacije u Kragujevcu biti održan Romski karneval umetnosti.

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra će od 18 sati, biti održana tribina pod nazivom "Uspešni Romi i njihova dostignuća“, nakon čega će u "Čaurnici“ nekadašnjeg Vojnotehničkog zavoda, Kneževog arsenala, u 20 sati biti otvorena izložba "Poznati Romi sveta“, dok će sat kasnije u istom prostoru početi koncert grupe Kal. 

Romski karavan umetnosti je, pojašnjavaju njegovi organizatori, putujući multidisciplinarni projekat, čiji je cilj promocija romske kulture i umetnosti na inovativan način, što bi trebalo dadoprinese smanjenju negativnih kulturnih predrasuda koje su duboko ukorenjene u našem društvu.

Projekat je, takođe, usmeren na podršku marginalizovanim mladim Romima kroz socijalnu, edukativnu i profesionalnu integraciju putem muzike, fotografija i javnih tribina. Putujući karavan umetnosti organizuje Romski kulturni centar, koji čini asocijacija intelektualaca romske i neromske nacionalnosti, i koji je osnovan kao nestranačko i neprofitno udruženje građana, čiji je osnovni cilj kulturna afirmacija Roma. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu