POTERA NA PUTU JAGODINA - KRAGUJEVAC: Pijan bežao od policije pa sleteo u jarak - iKragujevac


Vesti

Jagodinac (29), pod dejstvom alkohola, bežeći od policije u ,,reno u 4” udario je u patrolno vozilo i sleteo sa puta , potvrđeno je u PU Jagodina. Vozač je lakše povređen, a dva putnika u vozilu nisu povređena.

Do nezgode je došlo 3. oktobra u 3.30 časova, na putu Jagodina - Kragujevac, u selu Ratković.

- Nezgoda u kojoj je oštećeno patrolno vozilo dogodila se tokom saobraćajne kontrole kada se vozač "renoa 5" oglušio o signalizaciju pripadnika polcije. Vozilo policije ga je pratilo sa uključenom zvučnom i svetlosnom signalizacijom, sve dok vozač nije naglo zaustavio vozilo, koje je skrenulo u suprotnu traku, udarilo patrolno vozilo i sletelo s puta, stoji u saopštenju.

Na licu mesta njemu je izmereno 1,87 promila alkohola. Tokom uviđaja, utvrđeno je da registarska oznaka na "renou" pripada drugom vozilu, kao i da je važnost istekla u aprilu ove godine.

Protiv 29. godišnjeg vozača podnesena je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, posebni slučajevi falsifikovanja isprava, kao i prekršajne prijave zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje neregistrovanim vozilom i nepropisne brzine kretanja.

blic.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu