Najlepša dvorišta u Petrovcu, Stragarima, Poskuricama i Vlakči - iKragujevac


Vesti

Kada je pre osam godina u Vlakči kod Kragujevca održano prvo takmičenje za izbor najlepšeg seoskog dvorišta, niko nije mogao ni da pretpostavi da će ta akcija, koju su meštani organizovali više radi zabave, prerasti u turističku manifestaciju koja danas ima poklonike širom Srbije. 

Potencijale takmičenja u Vlakči prva je prepoznala Gradska turistička organizacija „Kragujevac”, koja je zabavi lokalnog stanovništva dala formalni karakter, promovišući manifestaciju „Otvorena dvorišta” i po drugim selima u Šumadiji.

Takmičari za izbor najlepšeg dvorišta, u okviru manifestacija „Otvorena dvorišta”, podeljeni su u četiri kategorije. Ovogodišnja nagrada za najlepše dvorište na teritoriji Kragujevca ide u ruke Svetlane Cvetković iz Petrovca, Lidija Lazić iz Stragara ima najlepše park-dvorište, priznanje za najlepše etno-dvorište pripalo je Andriji Živanoviću iz Poskurica, a za najlepši detalj u dvorištu nagradu će primiti Ratko Jovanović iz Vlakče. Specijalna nagrada za najlepše školsko dvorište pripala je školi „Prota Stevan Popović” u Čumiću.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu