NEMA SANITETA: Teško povređenog dečaka nemaju čime da transportuju u Kragujevac! - iKragujevac


Vesti

Bolnica u Gornjem Milanovcu nema sanitetsko vozilo, i pre dva dana nisu mogli da transportuju u Kragujevac dečaka teško povređenog u saobraćajnoj nesreći. 

Direktor bolnice u Gornjem Milanovcu Miro Lazarević ponovo je uputio molbu Ministarstvu zdravlja Srbije da se hitno nabavi sanitetsko vozilo, jer bolnica nije u stanju da zbrinjava hitne slučajeve.

On je  rekao da Bolnica ima tri saniteta starosti od 20 godina koji su više u kvaru nego u saobraćaju i da pre dva dana nisu mogli da transportuju u Kragujevac dečaka od 14 godina koji je zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći.

Lazarević je kazao da od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje stižu nalozi za prevoz pacijenata od Bolnice do banja u Srbiji, ili njihov povratak, kao i za hospitalizaciju u kliničkim centrima u Beogradu ili Kragujevcu.

"Od Doma zdravlja ne dobijamo nikakvu pomoć jer im vozila nisu registrovana i blokirani su im računi zbog čega nemaju goriva, a ponekad i volje da pomognu", rekao je Lazarević.

On je naveo primer pacijenta koji je hitno trebalo da se transportuje za Beograd, a sva tri bolnička saniteta su bila na terenu, dok je iz Doma zdravlja stigao odgovor da nemaju vozača, iako ih na platnom spisku ima oko 20. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu