Još jedan imovinski spor u Kragujevcu: Naslednici osporavaju Ugovor o doživotnom izdržavanju - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu ništa novo što se sporova oko imovine tiče. Da li je reč o neažurnom sudstvu, ili nedovoljnom poznavanju zakona od strane građana, te se imovinski sporovi vode u velikom broju kod naizgled, očigledno rešivih pitanja, poput ovog koji nije ni prvi, a verovatno neće biti ni poslednji tog tipa. 

Naime, predmet spora je kuća u Lovćenskoj ulici, vredna oko 8 miliona dinara. Do suđenja je došlo, kada su se javili zakonski naslednici nekretnine, koji su osporili ugovor o doživotnom izdržavanju, koji je Vidosava Konatar imala sa vlasnicom kuće. Kuća je prodata na licitaciji, a Osnovni sud u Kragujevcu je doneo odluku da se do 24. decembra, Vidosava iz nje iseli. 

Vidosava u ovoj kući gde je živela brinući o vlasnici Radojki Karić boravi od '81.godine. Sa vlasnicom je davne '94. sklopila ugovor o doživotnom izdržavanju, s obzirom na to da vlasnica nije imala dece. Iste godine, Radojka je pokrenula postupak za uknjižavanje ali je posle 3 godine preminula.

Osobe koje se pojavljuju kao naslednici su rođaci pokojne Radojke, iz Beograda, a zanimljivo je to da se pojavljuju kao vlasnici na osnovu stare porušene kuće i placa, a traže vlasništvo na novoj kući koja je sagrađena pre mnogo godina. 

Vidosavi koja je uputila žalbu i Apelacionom sudu, pružaju podršku i komšije koje potvrđuju da je isključivo ona vodila brigu o pokojnoj Radojkii, kao i da je Vidosava ulagala u kuću i sve troškove oko održavanja snosila sama. 

Epilog priče ne može biti koristan za obe strane, s obzirom na to da su suštinski suprotstavljene, ali se nadamo da će pravda biti zadovoljena.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu