Posle 7 godina oslobođen: Nisam kriv za smrt devojčice! - iKragujevac


Vesti

Doktor Dragan Marković, radiolog Kliničkog centra iz Kragujevca, pravnosnažnom presudom je oslobođen za nesavesno lečenje trogodišnje D. M., koja je 2007. godine preminula zbog tumora na mozgu.

Apelacioni sud u Kragujevcu je krajem oktobra potvrdio oslobađajuću presudu za doktora Markovića. U prvostepenom postupku u osnovnom sudu u Kragujevcu on je bio nepravosnažno osuđen na osam meseci zatvora i tri godine zabrane rada.

- U prvostepenom postupku bilo je mnogo neregularnosti i pritisaka. Zbog toga sam spreman sada da sarađujem kako bi se utvrdilo ko je kriv što sam sedam godina bio izložen osudi. Obratio sam se i ministru Selakoviću, jer mislim da ima mesta za istragu. Odrekao bih se odštete ukoliko pravda bude zadovoljena - izjavio je dr Dragan Marković na konferenciji za novinare koja je juče organizovana u kragujevačkom ogranku Srpskog lekarskog društva.

Doktor Marković je 2006. godine obavio radiološki pregled trogodišnje D. M. u privatnoj ordinaciji, i kako tvrdi, tada na snimku nije bilo promena na mozgu. Devojčica je kasnije lečena u beogradskim klinikama. Otac devojčice je tada za medije izjavio da su lekari u Tiršovoj osam meseci posle pomenutog pregleda na magnetnoj rezonanci konstatovali teško oboljenje i da operacija nije moguća. Pala je u komu i preminula je 19. februara 2007. godine na Institutu za majku i dete.

alo.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu