KRAGUJEVAC: Za koga DS skuplja potpise? - iKragujevac


Vesti

Ovih dana Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu otpočeo je akciju sakupljanja potpisa podrške peticiji ''Protiv smanjenja plata i penzija'', tj.zakona koji iste i reguliše.  

U momentima kada njihov najbliži saveznik i politički partner na lokalnom nivou, ZZŠ, muku muči sa prikupljanjem potpisa potrebnim za registrovanje stranke, DS započinje prikupljanje potpisa protiv zakona kojim se smanjuju plate i penzije u vidu peticije čiji bi rezultati bili prezentovani Vladi Republike Srbije i koja bi trebalo da dovede do ukidanja pomenutog. Koja je pozadina ovog prikupljanja potpisa?

Kako se čini, ovde se ne radi o želji demokrata da ostvare cilj svoje peticije već pomoć njihovom koalicionom partneru da prikupi potpise za registrovanje stranke Zajedno za Šumadiju. 

U prilog ovome ide i činjenica da Demokratska stranka pokreće ovu akciju baš u periodu kada i Zajedno za Šumadiju pokušava da prikupi potpise za reosnivanje stranke.

Demokratska stranka ovu takozvanu peticiju pravda željom da se suprotstavi pogoršanju životnog standarda građana, jer, kako kažu, uštede bi trebalo da se ostvare smanjenjem investicija a ne troškova koji se tiču rashoda (plata i penzija). 

Takođe, DS zaključuje da je jedan od većih problema i partijsko zapošljavanje za koje smatraju da posle 12 godina sprovođenja istog, treba obustaviti. S obzirom na to da se ova stranka bavila time od 2000. do 2012. godine, prirodno je i očekivati da najbolje poznaju efekte takve politike.

Da li će građani poverovati u ''dobronamernost'' kragujevačkih demokrata i potpisati takozvanu peticiju protiv smanjenja plata i penzija, pokazaće broj prikupljenih potpisa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu