Milenić potvrdio - U utorak sednica Skupštine grada - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Saša Milenić potvrdio je danas da će 28. oktobra biti održana sednica gradskog parlamenta, na kojoj će se odbornici tajnim glasanjem izjašnjavati o razrešenju predsednika i zamenika predsednika Skupštine grada.

Milenić je na konferenciji za novinare rekao da sednica gradske skupštine na dnevnom redu ima četiri tacke, te da je prva verifikacija mandata odbornika, budući da je jedan broj njih podneo ostavke zbog stupanja na izvršne funkcije vlasti.

Druga i treća tačka dnevnog reda su razrešenje predsednika i zamenika predsednika Skupštine, a četvrta predlog odluke o izboru predsednika i zamenika predsednika Skupštine.

Naglašavajuci da su stranke okupljene oko SNS podnele inicijativu za sazivanje sednice gradske skupštine, koju su potpisala 44 od ukupno 87 odbornika, Milenić je rekao da su predloženi kandidati za predsednika i zamenika predsednika Skupštine Milan Urošević i Slavica Kominac. Urošević je trenutno zamenik predsednika Skupštine.

Prema rečima Milenića, ukoliko bude formirana nova skupštinska većina, moguće je da nova skupštinska vlast zatraži sazivanje sednice po hitnom postupku, kako bi se odbornici izjašnjavali o razrešenju gradonačelnika Veroljuba Stevanovića.

Milenić je izjavio da ga brine, kako je rekao, dramatičan pad efikasnosti parlamenta, zbog formiranja dva, po broju odbornika prilično ujednačena "tabora".

- To može predstavljati veliki problem svakome u budućnosti ko preuzima odgovornost, jer je reč o gotovo polovičnoj većini - rekao je Milenić.

On je dodao da ga brine i "dublji politički problem a to je gubitak reprezentativnosti predstavničkog tela gradjana Kragujevca".

- U ovom trenutku, krajnje je sporno da li većina oko SNS-a predstavlja građane i njihovu izborno iskazanu volju, ili volju najviših organa vlasti u Srbiji, koja je nametnuta političkim pritiskom - rekao je Milenić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu