Dva miliona dinara za sanaciju Palilulskog potoka - iKragujevac


Vesti

Članovi Gradskog veća usvojili su Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 2 miliona 196 hiljada dinara SGR “Vodomont“ Beograd za sanaciju i čišćenja kanala korita Palilulskog potoka.

Prema rečima Dragoša Radovanovića načelnika Odeljenja za zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda rekao je da je na delu Paliluskog potoka veoma teška situacija i uzrokovana je prvenstveno majskim poplavama, ali su kasnije poplave samo usložile ionako tešku situaciju.

“Sada imamo situaciju da su nam ugroženi pojedini stambeni objekti jer su izgrađeni na delu Paliliskog potoka koji je u potpunosti zaceljen. Zbog toga je Gradski štab naložio hitno preduzimanja mera u smislu angažovanja specijalizovanog preduzeća koje će snimanjem terena, u okviru cevi Palilulskog potoka, otkriti odgovarajuće prepreke i iste ukloniti kako bi se otklonila svaka buduća opasnost“, rekao je Radovanović. On je dodao da će posao na sanaciji početi odamh i da se pre svega odnosi na Hajduk Veljkovu ulicu, te da se očekuje da će čišćenje kanala korita Palilulskog potoka imati i prevetivnu ulogu za predstojeći vremenski period.

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu