Sepsa u kragujevačkom porodilištu? Porodilje u panici! - iKragujevac


Vesti

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra u Kragujevcu naprasno se razbolelo nekoliko porodilja, pa su razdvojene od beba. To je među njima probudilo sumnju da porodilištem hara opasna zaraza. 

- Nekoliko žena je dobilo temperaturu. Bebe su prenete na drugo odeljenje, a mi majke iz porodilišta smo premeštene na ginekologiju. Ja sam svoje dete držala samo sat vremena za tri dana. Izgleda da u porodilištu hara neka bakterija izazvana lošom higijenom. Čula sam da su pojedine žene čak dobile sepsu, a da se to krije – kaže jedna porodilja iz Kragujevca tražeći da ostane anonimna.

Ipak, direktor klinike za akušerstvo i ginekologiju prof. dr Janko Đurić negira postojanje bilo kakve zaraze.

- Ma, to su gluposti! Tačno je da su četiri majke dobile temperaturu, ali to su sve izolovani slučajevi, u svakom je drugi uzrok. Jedna porodilja je dobila temperaturu posle carskog reza, dve zbog zapaljenja dojki, četvrta usled toga što joj se zagnojila rana. Odmah smo uradili potrebne analize, a uzete hemokulture bile su sterilne, pokazale su da nema da nema nikakve zaraze – kaže Đurić i dodaje da su obolele majke ozdravile i da su sa bebama puštene kućama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu