U Sportskom centru „Pampas“ otvoren padel teren - iKragujevac


Sport

Otvaranjem padel terena, Sportski centar Pampas u Donjoj Trnavi, nadomak Kragujevca, od ovog vikenda postao je bogatiji za još jedan sportski sadržaj koji lokalnom stanovništvu i Kragujevčanima pruža priliku za rekreaciju i uživanje.

 

Za otvaranje terena za padel Bratislav Milanović, osnivač SC Pampas i MIND grupe odlučio se jer je to sport koji u svetu brzo raste a kod nas ga nema. „Sve što nema a brzo raste, nama treba da bi držali korak sa razvojem, sportom i svetom“. Rešili smo da pravimo događaje koji nisu svakodnevni, jer u ovom regionu ima dosta potencijalnih sportista, koji sutra treba da izađu kao spremni takmičari, dodao je on podsetivši da SC Pampas ima školicu fudbala sa 80- oro dece, da na njihovom terenu igraju Divlji veprovi, Super liga žena u fudbalu, klub Donja Trnava i da se održavaju različite manifestacije. U narednih pet godina u planu je da SC Pampas ima sportsku dvoranu, teretanu, bazen, smeštaj ali smo za početak hteli da napravimo teren za najbrži rastući sport – padel, ali i da postavimo veštačku travu na terenu za mali fudbal koji zadovoljava sve FIFA standarde. Deca iz ovog kraja su mnogo značila za razvoj industrije i biznisa kojim se bavim i to želim da im da vratim. Želja nam je, ističe Milanović, da unesemo kulturu sporta koju čini spektakl, ljubav, događaj, uživanje, druženje sa porodicom, mladih i starijih i zbog toga sam ponosan što imamo priliku da radimo nešto što je malo drugačije, što naš kraj čini bogatijim i što radimo ono što volimo.

Padel teren na Sportskom centru ,,Pampas” opremljen je vrhunskom opremom i pruža idealne uslove za igru, kako rekreativcima tako i profesionalcima. Plan centra je da u budućnosti ponudi obuke i radionice za one koji žele da nauče ili unaprede svoje veštine u ovom dinamičnom sportu koji kombinuje elemente tenisa i skvoša.

Svojom industrijom Bratislav Milanović učinio je mnogo za razvoj našeg grada i regiona, a kontinuiranjem ulaganjem čini dosta i za razvoj sporta, Iako je grad Kragujevac i sam planirao izgradnju padel terena, drago nam je što nas je Milanović preduhitrio imajući u vidu da na terenu SC Pampas igraju Divlji veprovi, Radnički i druge sportske organizacije koje uvek traže jedno ovako lepo mesto za svoje aktivnosti i takmičenja, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Kragujevac će nastaviti da prati ovakve trendove jer smo kao grad na sportskoj mapi Srbije prepoznatljivi pre svega po rezultatima, dodao je on, istakavši da sva četiri kolektivna sporta u SPD „Radnički“ igraju Super ligu, a FK „Radnički“ postiže istorijske rezultate. Zbog svega toga nastavićemo ulaganje u sport, podizanje nivoa osnovne sportske infrastrkture, izgradnju kapitalnih infrastrukturnih objekata i svega ostalog što Kragujevac, kao veliki grad treba da ima, poručio je Stevović.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu