Metaloplastika Elixir nadigrala Radnički u 19. kolu Super rukometne lige - iKragujevac


Sport

U uzbudljivom susretu 19. kola Super rukometne lige, ekipa Metaloplastike Elixir iz Šapca nadigrala je goste iz Kragujevca, Radnički, rezultatom 37:27. Utakmica je odigrana pred vatrenom publikom u Šapcu, a domaći tim je pokazao izuzetnu igru, obezbedivši zasluženu pobedu.

Radnički je stigao u Šabac oslabljen neigranjem jednog od svojih ključnih igrača, Petra Panića, ali su se ipak hrabro suprostavili iskusnoj ekipi Metaloplastike. Međutim, i pored njihove hrabrosti, domaći tim je pokazao zašto je bio dvostruki šampion Evrope.

Susret je počeo izjednačeno, ali su domaćini uspeli da preuzmu kontrolu i stvore prednost od dva gola. Radnički je odgovorio svojom igrom i izjednačio rezultat. U prvom poluvremenu su obe ekipe pružile izvanrednu igru, ali su Šapčani ipak uspeli da odu na odmor sa minimalnom prednošću od dva gola.

U drugom poluvremenu, Metaloplastika je pokazala zašto je jedan od najopasnijih timova u ligi. Agresivnom igrom od samog početka su stvorili značajnu prednost i održavali je tokom celog poluvremena. Radnički nije uspeo da se suprotstavi njihovom naletu, što je rezultiralo ubedljivom pobedom domaćina.

Najefikasniji igrači Metaloplastike bili su Brajović sa 9 i Dakić sa 6 pogodaka, dok su se kod Radničkog istakli Barudžić sa 7, te Maljević, Davidović, Kasalović i Stanojev sa po 4 postignuta gola.

Ovim porazom, Radnički se i dalje nalazi na sedmom mestu tabele sa 14 bodova. Sledeća utakmica za Kragujevčane biće protiv ekipe Proletera iz Zrenjanina nakon dvonedeljne pauze u šampionatu.

Metaloplastika Elixir je pokazala svoju dominaciju na terenu i sigurno će biti jedan od favorita za osvajanje titule u ovogodišnjem prvenstvu. Navijači u Šapcu su mogli da uživaju u vrhunskom rukometu i još jednoj značajnoj pobedi njihovog voljenog tima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu