Podela plena u derbiju - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog 1964 su u derbiju 4.og kola Super B lige remizirali na svom terenu protiv ekipe Dubočice 54 iz Leskovca 28-28,poluvreme 14-13.

Počelo je kako se može poželeti za domaćina.Startno vođstvo 2-0(2.min) su izuzetno agresivnom odbranom i raznovrsnim rešenjima u napadu, gde se u tim trenucima isticao Dušan Medić, uvećavali sve do maksimalnih 5 razlike (8-3,14.min).

Prenuli su se gosti, preuzeli inicijativu i uspeli da poravnaju rezultat golom Pavlovića u 24-om minutu(10-10).

Radnički uspeva da povede, ali se, čini se jedan od ključnih momenata desio u samom finišu prvog poluvremena. Nakon kontre gostiju,do tada pouzdani Veselin Stevanović je zaradio crveni karton i nije mogao da pomogne saigračima u nastavku utakmice.

Početak drugog dela igre je protekao u egalu.Leskovčani nakon početnih minuta pojačanom odbranom dolaze prvi do osetnije prednosti (18-21,42.min).

Činilo se da je domaćin upao u ritam koji su igrači Dubočice nametnuli.Preokret nastaje prilikom nepravilno izvedenog sedmerca Marinkovića, što daje krila Radničkom koji ponovo prelazi u vođstvo.

U poslednji minut utakmice Kragujevčani ulaze sa 2 gola prednosti (28-26), Pavlović smanjuje i tad nastaje prava drama na terenu. Domaćin ne koristi poslednji napad, gosti hvataju loptu odbijenu od prečke, a kapiten Stevanović pravi faul i primenjuje se pravilo „30 sekundi“-direktan crveni karton i sedmerac za Dubočicu koji koristi Marinković za konačnih 28-28.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Bojan Tomić sa 10 i Dušan Medić sa 6 pogodaka, a kod gostiju su se istakli Aleksandar Marinković i Aleksandar Pavlović sa po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice : Bojan Tomić

RK Radnički 1964 –RK Dubočica 54: 28-28 (14-13)
Kragujevac: Hala “Jezero”. Gledalaca : 238
Sudije: Milenko Alimpić,Zdravko Crnjanski 
Sedmerci: Radnički 6 (4), Dubočica 6 (5)
Isključenja: Radnički 8 min, Dubočica 16 min 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu